Arvoisa kansanedustajaehdokas, mitä lupaat?

Posted on Posted in vaalikampanjointi

Mikset esitä vaalikampanjassasi mitä tulet tekemään jos sinut valitaan?

Hei Olli,

anteeksi, että sinuttelen ja kritisoin kampanjaasi tuntemattomana. En pidä sinuttelusta ventovieraiden täysikäisten kanssa, mutta teen sen kuitenkin, koska puhuttelet kansaa tuttavallisesti jo valokuvissasi (olen myös fotari itsekin), joten se lienee parasta, ettei viesti vääristy liikaa.

Harva se päivä tipahtaa postilaatikosta vaalimainoksia ja -tekstejä, mitkä ovat jo eksyneet seudun ilmaisjakelulehtiinkin.

Nyt ajattelin kerrankin tuoda julki kahden sentin ajatukseni, koska sinulla on selkeä ja kohtuu hyvin tehty vaalimainos, joka tänäaamuna tipahti postiluukustani.

MIKSI OI MIKSI, teet samaa kuin kaikki muutkin? – Nostat esille asioita (sinun sydäntäsi lähellä olevia), esität nämä epäkohtina, MUTTA et esitä mitään konkreettisiä ratkaisumalleja niihin. Tämä on taktiikka, menettelytapa on tuttu mm. Timo Soinin paasauksesta, missä hän populistina herättelee kansaa tunteita nostattavista aiheista, vain niitä vatvoakseen, mutta antamatta mitään todellisia ratkaisua esittämiinsä ongelmiinsa. Samaa tekee myös mm. Björn Wahlroos, hän esittää, että järjestelmässä on porsaanreikiä, nauraa niille, ja käyttää niitä julkisesti ja surutta hyödykseen, sen sijaan, että hän itse tekisi jotakin asioiden eteen, että järjestelmästä tulisi ”parempi”, että nämä hänen esittämänsä epäkohdat poistuisivat.

Olen katsonut ja lukenut vaalimainoksesi postin kantamana ja verkkosivujasi (jossa ei mainita edes sähköpostiasi yhteystietojen kohdalla, häpeä), enkä löydä kovin vähästä tekstisi joukosta mitään konkreettista työsuunnitelmaa, listaa, mitään, mistä ilmenesi mitä SINÄ TEET esittämiesi asioiden eteen, jos sinut valitaan. Ainoa teksti, jossa on edes vähän konkreettista, on blogikirjoituksesi Soita äidille ja ihan hyvä sellainen (tosin yhden sanan lauseet… kielioppimme vastaisia, sallittu erityispoikkeuksella pakinoissa eikä tämä tekstisi ole sitä puhtaana, valitan), mutta ei se kelpaa tähän mistä nyt kirjoitan, valitan.

Kirjoitat, että ”Aion tehdä sen, jos tulen valituksen eduskuntaan.” Siitä mitä aiot tehdä? Aiot politisoida arkipäivän ongelmat, pahan olon ja kärsimyksen?!! Eikö köyhyys ole esimerkki tällaisesta? Mitä sinä teet köyhyyden poistamiseksi (jos sinä koet, että se on ongelma). Mitä sinä tekisit romanikerjäläisille maassamme, köyhille yksinhuoltajille, yrittäjille jotka eivät saa keikkaa, taiteilijoille, jotka eivät saa apurahoja eivätkä töitään myydyksi?! Miten sinä uudistat omaishoidon, torjut nuorisotyöttömyyden? jne.

Kunnianarvoisa parlamenttiehdokas, esittäkää minulle jotakin konkreettista. Ei tyhjiä lupauksia, ehdotuksia, jotka eivät voi ikinä menestyä missään äänestyksessä. Kertokaa minulle, että te todella olette miettineet asioita, että teillä on rohkeutta ottaa asioihin kantaa, esittää ratkaisuehdotuksia, ja niihin kompromisseja ja vaihtoehtoja sekä järkeä ja kykyä tehdä päätöksiä yhdessä.

Minä en voi todellakaan ymmärtää, että miten tässä maassa on olemassa ihmisiä, jotka kuvittelevat, että asiat ratkevat vain puhumalla. Täytyy tehdä tekoja, välillä ehkä huonojakin, jotta niistä voidaan oppia, ja parantaa järjestelmää.

Olisitpa edes sinä yksi poikkeus, joka olisi jotain muuta kuin pelkkää puhetta ongelmista ilman mitään ratkaisumalleja.

Kunnioittaen,

klaus a j riederer, TkT

Ps. Ei tarvitse ottaa vuodatuksestani henkilökohtaisesti nokkiinsa. Minä vain olen niin pahoillani, että valitaanko eduskuntaa edes yhtä henkilöä, joka ajattelee suurempaa kuvaa kuin omaa napaansa ja yrittää saada ratkaistua ongelmia edes jotenkin järkevästi. Niin ja kyllä tiedän, että jos ei lupaa mitään konkreettista, niin sitten ei voida jälkikäteen syyttää minkään lupauksen rikkomisesta. Se ei pelaa, joka pelkää.

Seuraa ja tykkää:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *