kuntavaalit 2017vaalikampanjointi

Hullut päivät, hullut ajat

Kuinkakohan vanha perinne nämä hullut päivät onkaan? Äitini puhuu tuossa Stockan, mutta minä puhun – mistä muustakaan kuin – kuntavaaleista. Lippuja ja lappuja on jaettu iät ja ajat, kun on haluttu vaikuttaa ihmisten mieliin. Nykyisin tietoa entistä enemmän ja helpommin saatavilla, mutta sehän ei auta yhtään. Voihan ähky, siis infoähky!

Eilisillan rouvan huutokommentti oli kyllä pysäyttävä. ”Kyllä minun perspektiivini on pidempi kuin tämä päivä, en minä kadulla tapaamaani äänestä!” Ilmeisen säikähtäneen henkilön lause sai minut kyllä ajattelemaan. Ensinnäkin, jos olisin ollut vaikka Timo Soini ja olisimme olleet Espoossa, olisiko vastaan tullut sama lause? Pitääkö sinun tuntea ihminen a) kasvoilta, b) maineelta, c) poliittisen näytön perusteella ja tietysti d) pitääkö hänen edustaa sitä puoluetta, jota sinäkin kannatat (tai et ainakaan vastusta), jotta voisit äänestää häntä – tai edes ottaa vastaan tämän vaaliesitteen?

Huolimatta tuosta edellispäivän arvostelusta (jälleen kerran!), lähdin taas vaalityöhön. Tänään otin ensin vauhtia Siilitieltä, missä totesin, että olkoon, kun täällä on vain (liikaa) autoja parkissa eikä (siksi?) juuri ihmisiä, niin jatkan matkaani Ruoholahteen. En nyt sitten käynytkään tälläämässä vaalikylttiäni isäni haudalle, mitä tuumin mielessäni, vaan jatkoin suoraan Ruoholahden metroasemalle. Pidin siellä enemmän suutani supussa, kun katselin kauhuissani, miten ihmisillä oli kiire juosta auton alle. Selvähän se on, että viiden minuutin metron odottaminen on yhtä liikaa kuin se minuutin kahden punaisen valon vartominen. Ambulanssissa tavataan – ja kuka senkin maksaa, kysyn vaan! 🙁

PS. Jokainen on sen ensimmäisen kerran ensikertalainen, niin asiassa kuin asiassa. Onneksi edes joku antaa hänellekin mahdollisuuden, sillä muuten kukaan ei pääsisi koskaan mukaan politiikkaan, töihin, olemaan vanhempi, saamaan ajokortin tai olemaan oikeastaan mitään muutakaan tässä maailmassa. :-/

O mores, o tempora!

yhdessaparemmin.kar.fi Hullut päivät, hullut ajat
yhdessaparemmin.kar.fi Hullut päivät, hullut ajat
yhdessaparemmin.kar.fi Hullut päivät, hullut ajat
yhdessaparemmin.kar.fi Hullut päivät, hullut ajat
yhdessaparemmin.kar.fi Hullut päivät, hullut ajat
yhdessaparemmin.kar.fi Hullut päivät, hullut ajat
yhdessaparemmin.kar.fi Hullut päivät, hullut ajat
yhdessaparemmin.kar.fi Hullut päivät, hullut ajat
yhdessaparemmin.kar.fi Hullut päivät, hullut ajat
yhdessaparemmin.kar.fi Hullut päivät, hullut ajat
yhdessaparemmin.kar.fi Hullut päivät, hullut ajat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *