kuntavaalit 2017vaalikampanjointi

Never say never!

Hakaniemessä tuli lopulta niin v:n kylmä, että jopa tämäkin tohtorismies paineli sieltä ennenaikaisesti pois. Mutta Eihän sitä työpäivää voi iltaseitsemältä lopettaa, vaikka tuuli ja tuiversi niin, että tukkakin lensi päästä.

Keksin sitten, vastahan olin juuri päivän Hesarista lukenut, että Kulosaaressa on eniten Helsingin kaupunginvaltuutettuja: sinnehän voisi tässä vielä mennä päivän päätteeksi, kotimatkan varrelle.

Kulosaaren metroasema on pieni paikka, mutta ei ole sitä koiraa karvoihin ole katsominen. Aiemmin päivällä näet Hakaniemessä hyvässä maistissa olleet, jo edellispäivältä Sörnäisissä tutuiksi tulleet herrat, tulivat taas vähän vinoilemaan. Esittävät, että olin pukeutunut kuin puliukko, vaikka oli niin kylmä, ettei tyylipukeutumisesta ollut mitään väliä. Enpä sanonut siihen muuta kuin hyvää päivänjatkoa. Minäkin olen oppinut pitämään turpani kiinni, ainakin toisinaan, kentällä vaalityössä. 😉

Kulosaaressa ei alkuun mennyt yhtään lappua, mutta ajattelin, että se akateeminen vartti nyt ollaan täällä ainakin. Tällä kertaa en sitten malttanutkaan olla hiljaa, vaan aloitin taas tutun virteni, ja mahdollisimman kuuluvasti. ”Hyvää iltaa herra/rouva, saanko antaa vaaliesitteeni”, mihin lisäsin vielä korostaakseni ”Olen itse ehdokkaana.”, jos kerran ulkoasuni johti harhaan esitteeni kuvan nähden. Kaikille toivotin aina hyvää/mukavaa illanjatkoa. Jokunen jopa vastasi takaisin.

Ihme ja kumma. Lappuja alkoikin mennä kaupaksi. Noin joka kolmas minuutti tuli metrosta reilut kymmenen ihmistä ja sain esitteen, kaksi, jopa kolmekin, jaettua. Mitättömin paikka oli lopulta kahden päivän paras rysä. Veronkantokin oli pientä tässä paikassa. Yksi rouva oikein karjaisi (ilmeisesti oli pelästänyt minua), ettei hän kadulla tavattua ehdokasta äänestäisi. Yksi vanhempi herra otti esitteeni paiskaten sen heti maahan. Hän ei ollut katsonut kaulaani eikä lappuuni, että olin persu.

Jopa aivan eri puoleen kannattajakin suostui ottamaan korttini, kun pyöri koiransa ja lastensa kanssa neljä kertaa luonani. Hän, kuten kaikki muutkin, jotka minulle enemmän puheaikaa sallivat, myönsi päävaaliteemani oikein hyviksi. För honom lite på svenska, ja aina ja kaikille paljon yritystä.

Tsemppiä kaikille vaalikentällä! 🙂

yhdessaparemmin.kar.fi Never say never!
yhdessaparemmin.kar.fi Never say never!
yhdessaparemmin.kar.fi Never say never!

3 thoughts on “Never say never!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *