kuntavaalit 2017vaalikampanjointi

Kuinka mitata onnistumista?

Olin saanut niin paljon saanut huutoa äidiltäni takkini likaisuudesta, mitä itse olen vähättellyt, että ajattelin sitten viimeisen vaalityöpäivän (= juhlan?) päätteeksi olla myöten ja laittaa toisen takin ja housut päälle. Ehkä kasvoni (ja hiukseni) olisivat tunnistettavat?

Kuinka moni lopulta muistaa toisen vaatteet paremmin kuin kasvot? Itse vaalikentällä en muistanut kuin harvojen kasvoja, ede lyhyen ajan sisällä. Sen sijaan, huomioni ja muistini kiinnittyi johonkin erityiseen, erikoisen väriseen kassiin, korvanappeihin tai muuhun vastaavaan.

Aloitin päiväni taas lähinurkilta Roihuvuoren ostarilta, ajattelin saavani olla siellä rauhassa muilta ehdokkailta. Väärin meni, mutta sisukkain taisin nytkin olla. Ehdin jo melkein lähteä kerran, mutta autolla meni esitteet niin hyvin kaupaksi, että jäin vielä jälki-istuntoon. Samalla tein juttua toisen leipomo-omistajan kanssa, joka pystytti kojunsa markettien viereen. Ei se (leipono)bisnes enää Suomessa kannata. Olisi vain myynyt pois kaiken kolme vuotta, niin olisi jäänyt edes jotain käteen, nyt on kaikki rahat menneet, hän harmitteli. Hän on konkurssin partaalla, mutta ei ole silti vielä myynyt, kun on uskonut tulevaan. Yrittäjä paasasi kovasti siitä, miten ollaan niin menossa väärille raiteille, kun kaikki ostetaan velaksi ja kuplassa eletään. Olin ja olen samaa mieltä.

Taaskin, kuten lähes joka päivä kentällä, tapasin tutun, pitkästä aikaa: vanhan yläasteen ja lukion fysiikan opettajani. Hän on vähän seurannut elämääni, mutta selvästikään ei verkkosivujani. Toivottavasti edes joku seuraa, tai jos, niin sitten ei. Onpahan itselläni ainakin kuvitetut päiväkirjat varmistetulla serverillä pilvessä, ehkä paremmassa tallessa kuin itselläni, ainakin omassa päässäni?

Rankin kommentti tuli sitten lopuksi autoni luona eräältä herralta, jolle ei lappuni kelvannut. ”Olen istunut kaksi kautta kaupunginvaltuutettuna. Mikä ihme saa ihmiset haluamaan valtuutetuiksi, kun kaikki kaupungit ovat konkurssin partaalla?” Vallanhimoko?

Hän ei jäänyt kuulemaan omaa syytäni, tai ainakin yhtä merkittävää sellaista. Olen keksinyt mitä parhaimman tavan mitata onnistumistani objektiivisella tavalla, joka ei ole raha, mikä on ollut äärimmäisen vaikea tehtävä. Mittarini on lopulta sangen helppo, yksi ainoa numero: kuinka monta ääntä saan Helsingin kuntavaaleissa 2017, joihin annan kaikkeni omalla työpanoksellani ja osaamisellani. 🙂

yhdessaparemmin.kar.fi Kuinka mitata onnistumista?
yhdessaparemmin.kar.fi Kuinka mitata onnistumista?
yhdessaparemmin.kar.fi Kuinka mitata onnistumista?
yhdessaparemmin.kar.fi Kuinka mitata onnistumista?
yhdessaparemmin.kar.fi Kuinka mitata onnistumista?
yhdessaparemmin.kar.fi Kuinka mitata onnistumista?
yhdessaparemmin.kar.fi Kuinka mitata onnistumista?
yhdessaparemmin.kar.fi Kuinka mitata onnistumista?
yhdessaparemmin.kar.fi Kuinka mitata onnistumista?
yhdessaparemmin.kar.fi Kuinka mitata onnistumista?

3 thoughts on “Kuinka mitata onnistumista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *