Helsingin kunnallisvaalien 2017 vaalitiedotteet

Onko kyse tiedotteesta vai mainoksesta? Noh, rahaa tälläkään bisneksellä ei kyllä tehdä, vaan kulutetaan.

Kerron näissä tiedotteissa julkisesti omista kannoistani.  Kysymys on, että mainostanko itseäni (vai yritystäni) vai tiedotanko asioista?

Helsingin kaupungilla on eri hinnastot yksityiselle ja kaupallisille toimijoille. Arvaa kumpaa käytetään vaalikampanjoinnissa? Joo, käytän siis termiä ilmoittaminen.Nyt vonkin sitten jakaa postilaatikkoon, jossa lukee ”Ei mainoksia”. 🙂 Mutta kannattaako jakaa jokaiselle lippusia ja lappusia? Kaikki maksaa, tiedäthän.

Vaaliflyeri

Teinpä tässä vaaliflyerini valmiiksi. Vihdoin kun saatiin vaalinumerot, on aika käynnistää digipainokone. Vai keksisitkö tähän parannettavaa – otan palautetta vastaan innolla, kaikesta, niin risuja kuin ruusujakin. Nykyään saa onnekas, jos joku edes viitsii.. ;-/

Esite tulee kokoon 11 x 10,5 cm2, pääällystetylle noin 130 g paperille mitä hyllystä löytyy, ja tietty taitto (bi-fold) keskelle. Lataa kuvaa klikkaamalla flyerini alhaisella näyttöresoluutiolla PDF-muodossa.

Käyntikortti

Olen vankka käyntikorttien uskoja, vaikka se on kovin hölmöä nykypäivänä, kun kaikki on netissä. Käyntikortin tein heti ensimmäiseksi, kun kuntavaaliehdokkuuteni valmistui. Nyt sain siihen vihdoin sen puuttuvan ehdokasnumeron.

Käyntikortti on vakiokoossa 5 x 9 cm2, mutta pystysuuntaan, mihin olen viimeaikoina kovin ihastunut. En oikein tiedä miksi, vaihtelu virkistää?

Käyntikortti on noin 200 g päällystetylle kartongille. Juttuna on umpilaminointi, täyskiilto ja kuumalaminointi. Käyntikorttini minulla on ollut tapana umpilaminoida, feikaten, siis ensin yksi puoli ja sitten toinen puoli. Olen halunnut säästää laminaattorin teloja. Kun ajaa samanaikaisesti 2-puolilamia, niin jos yhtään menee eri kohtiin rullat, niin liima tarttuu teloihin kuin tauti.

Kauppaan korttejani aina monikäyttöisenä hätäratkaisuna, koska tämän pitäisi kestää, jopa siinä itsessään. En ole toki ihan varma, koska oma hätänä ei ole vielä ollut niin kova. 😉

Noh, nyt päätin tehdä kuitenkin vanhaan malliin numeroidut käyntikortit, siis paksulle kartongille ja liinatulle (teksturoidulle) paperille. Ei huonoja nämäkään. 😉

Banneri

Tein myös bannerin. PVC-rullan leveys on 60 tuumaa eli 152,4 cm ja rullan pituus 18 metriä. Yritykseni KAR Oy toimitilojen jumbomainostaulun koko on 2,7 x 8,5 m2, joten bannerin kooksi tuli 1,5 x 9,0 m2. Valitettavasti taitto-ohjelma ei kuitenkaan salli kuin reilun 5 m pitkän dokumentin, joten tämä pitää tehdä 50 % pienemmässä koossa ja ajaa RIP:issa sitten 100 % kokoon.

Ensinnä tööttään bannerin Marjaniemeen tonttimme aitaan, elikkä nostan aidan korkeutta metristä yli puoleentoista. Onneksi olen välilöissä osakiinteistön haltijan kanssa, siis äitini. 😉

Tämän jälkeen tällään bannerin Koskenkylän Sahalle kansalle kummastusta herättämään. Saas nähdä, tuleeko taas ilkivaltaa, niin tuhotaanko ilmoitus siellä ennenkuin sade sen raiskaa. Säätä suojateksi ajattelin laiminoida banderollin, mutta katsotaan vielä, mitä PVC tykkää kuumalaminoinnista, vissiin +100 C-astetta taitaa sulattaa mokoman muovin. Ainakin edellinen Ravintolapäivien PVC-banderolli ja vanhempien rakennuskyltti kestivät varsin hyvin Epsonin pigmenttimusteilla ilman laminointia.

Roll-up

Tein ensimmäisen ”oman” roll-uppini PVC:sestä 2-puolisena. Juuri ja juuri rulla sopii koteloon ja painaa kuin synti. Olenkohan minä yhtä tyhmä tälläkin kerralla, ja tekisin muka samanlaisen, täysin ”säänkestävän” roll-upin? ,)