kuntavaalit 2017vaalikampanjointi

Kylmän ylikuumentuneet markkinat

Tein viime viikon lopulla kampanjani kiertuelistaa, mutta lipesin siitä jonkin verran, säiden ja muiden menojen vuoksi. Torstaiksi sattui lopulta taas aurinkoinen päivä, ja vuoroon tuli pohjoisen ja koillisen Helsingin lähiöitä.

Kontulaan minua veti ennen kaikkea Kolmen kaverin jäätelötehdas, koska olen itsekin mielinyt jo pitkään tehdä jäätelöbisnestä. Yksi ongelmahan on, että he ilmoittavat vaihtoehtoisella tavalla osakeyhtiönsä tilinpäätöstiedot, niin että kaikkia oleellisia lukuja ei näykään rekistereissä.

Tämän vuoden alusta kun karkki- eli sokerivero (0,95 euroa / kg) poistui, jäätelömarkkinoilla tapahtui kummia: ns. premium -jäätelöiden hinnat eivät laskeneet kymmeniä senttejä per litra, vaan euroja. Taitaa olla tämäkin bisnes sitten jäätelöalan kovan kilpailun, pienen Suomen markkinan, ja kaikkien muiden bisnesriskien alla varsin kannattamatonta toimintaa. :-;

Aiemmin olen kuullut, että eivät paikalliset osta näitä jäätelöitä, koska ovat liian kalliita. Mitenköhän on jatkossa?

PS. Ei sitten tullut jäätelötehdas vastaan, mutta kylläkin moni kilpailija: vaaliehdokas. Aurinkokaan ei varsinaisesti lämmittänyt, kylmää riitti tälläkin rintamalla.

Mutta jälleen kerran huomasin, mistä olenkin saanut itsekin palautetta, että kohteliaasti puhumalla, ihmisen yksilönä kohtaamalla jaoin useita kertoja enemmän itse esitteitäni kuin muut jakoivat. Esitteitäni näkyi myös vähemmän maassa (roskina) kuin muilla ehdokkailla. Toiset vastaan tulleet eivät olleet ihan parhaassa kunnossa, mutta silti kohtelias käytös herätti varsin vähän vittuilun tarvetta, paitsi eräälle nuorisoryhmälle. Kiitin siis heidän 5 sentin sijoitustaan vaalikampanjaani ja poistuin sukkalasti paikalta – jo oli aikakin rientää toiseen paikkaan! 😉

yhdessaparemmin.kar.fi Kylmän ylikuumentuneet markkinat
yhdessaparemmin.kar.fi Kylmän ylikuumentuneet markkinat
yhdessaparemmin.kar.fi Kylmän ylikuumentuneet markkinat
yhdessaparemmin.kar.fi Kylmän ylikuumentuneet markkinat
yhdessaparemmin.kar.fi Kylmän ylikuumentuneet markkinat
yhdessaparemmin.kar.fi Kylmän ylikuumentuneet markkinat
yhdessaparemmin.kar.fi Kylmän ylikuumentuneet markkinat

One thought on “Kylmän ylikuumentuneet markkinat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *