kuntavaalit 2017vaalikampanjointi

Pitääkö aina olla edustava?

Menin sitten ihan päivän päätteeksi vanhoille kotinurkilleni. Halusin toki nähdä myös uuden Lauttasaaren ostarin, Lauttiksen. Tämän (metrorakentamisen) takia oli minulta mennyt kaupat, liikkuminen, vanha arkkitehtuuri ja mitä vielä Lauttasaaressa asuessani, josta ei nyt ole niinkään pitkä aika.

Vieressä katsoin, miten pankit ja monet muut ovat muuttaneet pois ja toimitilat tyhjinä taloyhtiöiden kivijalassa. Siinä sitä nyt sitten ihmetellään, kun putki-, julkisivu- ja kattoremontit painavat päälle ja asunto-osakkaat jäävät maksumiehiksi. Aikansa kutakin, näitäkin pankkien edustustiloja, siis.

Upouudessa Lauttiksessa riitti bling blingiä ja edustavaa ulkonäköä, mutta ihmisiä tuskin nimeksikään, kello seitsemän illalla ja kevätaurinkoa ilmassa, tuulikin maltillinen. Kaipa se meno siitä virkistyy, kun metro alkaa puksuttamaan, ihmiskuljettajalla tai ilman?

Sidoin roll-uppini pyörätelineeseen ja taas aloitin saman virrenlauluni kuin ennenkin. En minä malttanut olla hiljaa. Kuten Kulosaari oli jo edellispäivänä opettanut, toimi Lauttasaaressakin tämä linja. Ensi kertaa tuntui kuitenkin erilaiselta. Huomattavan moni vastasi takaisin hyvän illan toivotukseeni, mikä lämmitti mieltäni. Hyvät tavat kunniaan! 🙂

Päivän päätteeksi otin muutaman askeleen ostarin sisällä. Eräs rouva, joka oli ilman muuta kieltäytynyt esitteestäni, en nyt muista millä syyllä, näki minut ja alkoi heti sättiä minua. ”Oletteko te nyt niin edustavan näköinen? Teillähän on takkikin ihan likainen!” Äitini luopui jo toivosta tämän asian suhteen. Turhaa heille on selittää, että päälläni on pyöräilytakkini, joka on aina ravassa, vaikka sen pesisikin eikä sitäkään voi tehdä kovin usein, kun kalvot kuluvat puhki, että ulkona on kylmä ja lämmintä pitää olla, että tässä on duunari töissä kadulla eikä missään juhlassa, että se on minulle ihan sama onko takkini (, jota ei paljon näy varustukseni alta – pitää siis katsoa varsin tarkkaan!) puhdas vai ei, koska ensin katsotaan huvittaako vai ei, mikä kunta, mikä puolue, ja vasta siiten mitä asiaa on,  niin, että tässä oikein asuani suurennuslasilla katsoo.. 😉

Yhtä lailla minun on turha selittää heille, että minulle sisältö (ja osaaminen) on tärkeämpää kuin pintakuori. Kun kentällä tapaan useita tuhansia ihmisiä päivässä, niin vastaani marssii koko Suomen kansa ja paljon muidenkin kansojen edustajia. Meitä mahtuu niin moneen junaan. Valtaosalle ulkonäkö on kaikki kaikessa, ja vain harva nainen kulkee ilman sotamaalausta kasvoillaan – eikö uskalla muuten? :-/

Uskallanpa itse väittää, että tämä rouva ei ole kentällä kohdannut kohteliaampaa vaaliesitteiden jakajaa, mutta sillähän ei ole mitään väliä. Rouva ei vain tykännyt minusta / edustamaani puoluetta, ja halusi tehdä sen minulle ilmeisen selväksi, mieltäni pahoittaakseni. Kiusa se on pienikin kiusa. 🙁

O mores, o tempora!

yhdessaparemmin.kar.fi Pitääkö aina olla edustava?
yhdessaparemmin.kar.fi Pitääkö aina olla edustava?
yhdessaparemmin.kar.fi Pitääkö aina olla edustava?
yhdessaparemmin.kar.fi Pitääkö aina olla edustava?
yhdessaparemmin.kar.fi Pitääkö aina olla edustava?
yhdessaparemmin.kar.fi Pitääkö aina olla edustava?
yhdessaparemmin.kar.fi Pitääkö aina olla edustava?

One thought on “Pitääkö aina olla edustava?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *