Yksityishenkilönä et voi välttyä viranomaispalvelujen digitalisoitumiselta. Pankkiin et pääse ilman ennakkovarausta, mutta rahaa et sieltä saa ja vain vaivalla voit tallettaa käteistä tilillesi.
Verottaja vaatii sinua toimittamaan sähköisesti veroilmoituksesi, käytännössä siirtäen suuren osan työstään/kuluistaan sinulle ja softaroboteilleen.
Puheluusi vastataan ehkä huomenna, ja chatissä vastailee robotti, joka ei ymmärrä kysymyksiäsi. Laskusi tulevat e-laskuina, kirjepostia et saa kuin todisteellisena tiedonantona – haastemieheltä, joka toimittaa sinulle e-kirjeen.
Energiayhtiön toimitusjohtaja – kauanko kestää etsiä varavoimalaitoksesi apugeneraattorin kiinnitysmutterin rasitusluokkatiedot paperiarkistosta, joka sijaitsee toisella paikkakunnalla ja jonka sihteeri/arkistonhoitajakin jäi eläkkeelle viime vuonna?
Uuden lakutehtaasi koneita kyllä ohjataan tietokoneella, mutta onko niiden reaaliaikainen IoT-data valjastettu yrityksesi liiketoimintaälyn käyttöön? Miten joustavasti toimii raaka-aineiden tilauksesi, minkä verran kertyy hukkaa?
Luuletko museonjohtaja yhä, että yhä moni suostuu maksamaan leffalipun hinnan päästäkseen katsomaan painettuja opastetauluja ja fyysisiä esineitä? Katsoa saa, mutta ei koskea, kuulla, haistaa ja tuntea – onko perinteinen näyttelytapa kuollut?