KAR Digital Solutions

Laboratoriomme on digitaalinen.
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Manuaalinen kuvankäsittely

Teemme digitaalista kuvankäsittelyä käsityönä, korjaamme kuvausvirheitä ja muokkaamme kuvan sisältöä.
https://www.kar.fi/solutions/wp-content/uploads/2021/06/50_20052010scr.jpg

MANUAALINEN KUVANKÄSITTELYValokuvien käsittely käsityönä

Teemme digitoimiemme ja syntysähköisten kuvatiedostojen käsittelyä Photoshopilla kolmen vuosikymmenen ja satojen valokuvanäyttelyjen kokemuksella. Kaivamme valokuvistasi nyanssit ja sävyt, joita ei alkuperäisessä otoksessa ollut näkyvissä, poistamme värivirheet ja korjaamme valotuksen puutteet. Hinta alkaen 500 euroa, vie sinun aikaasi noin 1/2 tuntia.
https://www.kar.fi/solutions/wp-content/uploads/2021/06/15012010464.jpg

MANUAALINEN KUVANKÄSITTELYTekstiaineistojen muokkaus käsityönä

Teemme digitoitujen ja syntysähköisten tekstiaineistojen digitaalista muokkausta käsityönä. Korjaamme Photoshopilla käsityönä digitoidun alkuperäisaineiston valotusvirheet, naarmut ja roskat. Samoin poistamme elementtejä asiakirjoista, kuten anonymisoitavat tiedot viranomaispäätöksistä julkistamista varten. Hinta alkaen 500 euroa, vie sinun aikaasi noin 1/2 tuntia.
https://www.kar.fi/solutions/wp-content/uploads/2021/06/18052010scr04.jpg

MANUAALINEN KUVANKÄSITTELYValokuvien digitaalinen retusointi

Teemme digitaalista konservointia, eli retusoimme kuvatiedostoja poistaen Photoshopilla käsityönä digitoidun alkuperäisaineiston naarmut, roskat ja muut poistettavat elementit, ja kokoamme uudelleen vahingoittuneen ja/tai puuttuvat elementit valokuviisi. Samalla kaivamme valokuvistasi nyanssit ja sävyt, joita ei alkuperäisessä otoksessa ollut näkyvissä, poistamme värivirheet ja korjaamme valotuksen puutteet. Hinta alkaen 1000 euroa, vie sinun aikaasi noin 1/2 tuntia.
bt_bb_section_top_section_coverage_image

Kaikkea ei tarvitse tehdä käsin - meidänkään.

Olemme kehittäneet tehokkaita rutiineja helpottamaan, nopeuttamaan ja halpuuttamaan kuvankäsittelyä.
bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Automaattinen kuvankäsittely

Tarjoamme puoli- ja täysautomaattisia kuvankäsittelyn menetelmiä suurille kuvamäärille.
https://www.kar.fi/solutions/wp-content/uploads/2021/06/MG_0455.jpg

AUTOMAATTINEN KUVANKÄSITTELYOsin automoitu kuvankäsittely, massoittain

Teemme digitoimiemme ja syntysähköisten kuvatiedostojen käsittelyä Photoshopilla puoliautomaattisesti. Ensin teemme kuviin automaattiset perussäädöt, ja sitten tarkastamme kuvat yksitellen parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi. Kaivamme valokuvistasi nyanssit ja sävyt, joita ei alkuperäisessä otoksessa ollut näkyvissä, poistamme värivirheet ja korjaamme valotuksen puutteet. Hinta alkaen 1000 euroa, vie sinun aikaasi noin 1/2 tuntia.
https://www.kar.fi/solutions/wp-content/uploads/2021/06/MG_0917.jpg

AUTOMAATTINEN KUVANKÄSITTELYAutomoitu kuvankäsittely, massoittain

Teemme digitoimiemme ja syntysähköisten kuvatiedostojen käsittelyä Photoshopilla käyttäen automoituja rutiinejamme. Tasalaatuisella kuva-aineistolla työ onnistuu hyvin, ja vaihtelevissa/vaativissa töissä tyydyttävästi. Rutiinimme kaivavat valokuvistasi nyanssit ja sävyt, joita ei alkuperäisessä otoksessa ollut näkyvissä, poistaa pahimmat värivirheet ja korjaa valotuksen puutteet. Hinta alkaen 500 euroa, vie sinun aikaasi noin 1/2 tuntia.
https://www.kar.fi/solutions/wp-content/uploads/2021/06/0053-1280x960.jpg
Olemme kehittäneet täysautomaattisia algoritmeja (tietokonerutiineja) massadigitoimiemme kuva-aineistojen käsittelyyn, poistaen mm. alkuperäisiä valotus- ja tarkennusvirheitä. Lopputulos parantaa merkittävästi digitaalisen aineiston käytettävyyttä. Hinta alkaen 1000 euroa, vie sinun aikaasi noin 1/2 tuntia.

Jos et löydä etsimääsi tietoa, sitä ei ole olemassa.

Digitoidut tekstiasiakirjat ovat vain digitaalisia valokuvia, joita ei voi sellaisenaan tehokkaasti hyödyntää.
bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Automaattinen tiedon jalostaminen


Tehokkaat automaattiset algoritmimme jäsentävät massadigitoidut tekstiaineistot hyötykäyttöön.
https://www.kar.fi/solutions/wp-content/uploads/2021/06/MG_0117.jpg

AUTOMAATTINEN TIEDON JALOSTAMINENAutomaattinen tekstintunnistus, OCR

Automaattinen optinen tekstintunnistus (Optical character recognition, OCR) on digitoidun tekstiaineiston tärkein toimenpide. Ilman sitä paperinen asiakirja on vain valokuva, jonka merkitystä tietokone ei ymmärrä. Jotta sanoja asiakirjasta voitaisiin hakea tehokkaasti tietokoneella, pitää digikuva tulkita tietokoneen ymmärtämään muotoon merkki kerrallaan. Parhaimmillaan pääsemme syväopetuilla tekoälyalgoritmeillamme 98 - 99 % tarkkuuteen, siis vain noin 1 % sivun yksittäisistä merkeistä (koneella kirjoitetuista kirjaimista) ei tunnistu oikein. Hinta alkaen 1000 euroa, vie sinun aikaasi noin 1/2 tuntia.
https://www.kar.fi/solutions/wp-content/uploads/2021/06/240820107796.jpg

AUTOMAATTINEN TIEDON JALOSTAMINENAutomaattinen metatietojen lisäys

OCR-tunnistetusta PDF-tekstitiedostosta uupuu metatiedot, joissa kerrotaan yleisemmin mitä tietoja digitaalinen asiakirja sisältää ja mihin kokonaisuuteen se liittyy. Tehokas hakeminen edellyttää, että sähköisessä arkistossa jokaiseen asiakirjaan on merkitty kuvailevat metatiedot. Kehittämämme tehokkaat puoli- ja täysautomaattiset digitoinnin työnkulut luovat automaattisesti lukuisia metatietoja, jotka tallennetaan digitointiyksikköön ja tietokantoihimme automaattista jatkokäsittelyä varten. Hinta alkaen 1000 euroa, vie sinun aikaasi noin 1/2 tuntia.
https://www.kar.fi/solutions/wp-content/uploads/2021/06/MG_5779.jpg
Suurin käyttöhyöty saadaan luomalla osasta tai koko tekstisisällöstä yhtenäinen tietokanta, josta kaikki tieto on välittömästi haettavissa. Olemme kehittäneet uniikkeja tekoälyä hyödyntäviä puoli- ja täysautomaattiset työnkulkuja, joiden avulla haluttu tietokanta muodostetaan automaattisesti. Hinta alkaen 5000 euroa, vie sinun aikaasi noin 1/2 tuntia.

Kaikkea ei voi tehdä itse.

Vaarallisten aineistojen käsittely vaatii erikoistilat ja ammattiosaamista.
bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Konservointipalvelut

Palvelut aineiston digitointikuntoon saattamiseksi ja/tai aineiston pelastaminen pitkäaikaissäilytystä varten
https://www.kar.fi/solutions/wp-content/uploads/2021/06/06022012507.jpg

DIGITOINNIN VALMISTELU; KONSERVOINTIFilmimateriaalin valmistelu ja konservointi

Pakkaamme aineistosi ja kuljetamme sen jatkokäsittelyyn tai toimitat aineistosi suoraan meille. Tarkistamme filmiesi kunnon ja poistamme niistä säilyvyyttä heikentävät muovitaskut, hapolliset pahvit ja vastaavat. Puhdistamme ja tarvittaessa märkä/kuivapesemme (muovi)filmisi. Digitoinnin jälkeen pakkaamme filmisi museosäilyviin pergamiinitaskuihin. Hinta alkaen 500 euroa, vie sinun aikaasi noin 1/2 tuntia.
https://www.kar.fi/solutions/wp-content/uploads/2021/06/MG_020331.jpg
Pakkaamme aineistosi ja kuljetamme sen jatkokäsittelyyn tai toimitat aineistosi suoraan meille. Tarkistamme aineistosi kunnon ja poistamme niistä säilyvyyttä heikentävät muovitaskut, hapolliset pahvit ja vastaavat. Puhdistamme ja tarvittaessa märkä/kuivapesemme lasinegatiivisi. Digitoinnin jälkeen pakkaamme filmisi museosäilyviin pergamiinitaskuihin. Hinta alkaen 1000 euroa, vie sinun aikaasi noin 1/2 tuntia.
https://www.kar.fi/solutions/wp-content/uploads/2021/06/MG_3914-1280x960.jpg
Pakkaamme aineistosi ja kuljetamme sen jatkokäsittelyyn tai toimitat aineistosi suoraan meille. Tarkistamme aineistosi kunnon ja poistamme niistä säilyvyyttä heikentävät muovitaskut, hapolliset pahvit ja vastaavat. Homeisen aineiston käsittelemme erikseen ja hävitämme viipymättä digitoinnin jälkeen tartuntariskin minimoimiseksi. Digitoinnin jälkeen pakkaamme aineistosi pitkäaikaissäilytystä varten. Hinta alkaen 2000 euroa, vie sinun aikaasi noin 1/2 tuntia.
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image