Hei jäbä, heitä yks fläbä!

Posted on Posted in kuntavaalit 2017, vaalikampanjointi

Jatkoin matkaani Tallinaukiolta taksitolpista vielä eteenpäin, Itäkeskuksen metroaseman ”pääsisäänkäynnin” luokse, siis siihen minne tulevat bussit jättävät asiakkaansa. Paikalla ei ollut ketään sinne saapuessani! 😉

Sain jakaa rauhassa toista tuntia, ihan kohtuullisella menestyksellä, kunnes paikalle ilmestyi yksi vihreä jakaja, joka ei ollut itse ehdokas. Hän selvästi karttoi minua, koska jälleen tarjosin äänekkäästi vaaliesitteitäni kaikille. Pian hän poistuikin, mutta melkein heti tuli toinen vihreä jakaja. Hänkin sentään lopulta tajusi pitää hajurakoa minuun, ja jaoin osin peesissä, kuten kaikki tekivät. Tämän poistuttua paikalle ilmestyi vielä punainen jakaja, joka tunkesi liiankin reviirelle, mutta kypsyi myös pian virrenveisuuni, äänekkääseen jakamiseeni, ja poistui ”paremmille laitumille”.

Sain esitteeni jaettua jo puoli seitsemän aikaan illalla, ja olin iloinen, että pääsisin ajoissa saunaan. Kun pääsin autolle, kirosin, löysin vielä liian suuren nipun esitteitäni pois heitettäväksi. Menin siis takaisin jakamaan esitteitäni, samalle paikalle.

Siinä kun jakelin esitteitäni, eräs kovia kokenut tyttö halusi tietää ratkaisuistani parantaa kaltaistensa arkea. Hänkin lopulta vakuuttui kahdesta pääteemastani. 😉

Bussiin astui taas yksi tuttu, vanha teknisten töiden opettajani. Hän kertoi pitäneensä vaaliesitteestäni: se oli asiallinen ja hyvin kirjoitettu – selvästi tohtorismiehen tekemä. 🙂

Kun tervehdin hyvin pigmentoituneita vastaantulijoita arabiaksi, monet heistä ottivat esitteeni, mistä kiitin heitä myös arabiaksi. Jos en tervehtinyt heitä, he menivät ohitseni, hyvä kun edes katsoivat minua. He olivat hyvin kotoutuneet – näinhän valtaosa muistakin teki kentällä, jos en heitä puhutellut.

Siinä kun olin pitkään jakanut esitteitäni, niin vieressäni oli eräs nuorehko herra polttanut tupakkaa ja maistellut alhoholipitoista janojuomaansa katsellen touhujani syrjäsilmällään. Sitten, aivan yks kaks hän lähestyi minua, ja sanoi: ”Hei jäbä, heitä yks fläbä!”. Olin täysin häkeltynyt.

Kohtele vastaantulijoitasi kunnioittavasti, niin hekin tekevät saman sinulle – omalla tavallaan. Koskaan ei tiedä kuka sinua saattaa äänestää. 🙂

yhdessaparemmin.kar.fi Hei jäbä, heitä yks fläbä!
yhdessaparemmin.kar.fi Hei jäbä, heitä yks fläbä!
yhdessaparemmin.kar.fi Hei jäbä, heitä yks fläbä!
yhdessaparemmin.kar.fi Hei jäbä, heitä yks fläbä!
yhdessaparemmin.kar.fi Hei jäbä, heitä yks fläbä!
yhdessaparemmin.kar.fi Hei jäbä, heitä yks fläbä!
yhdessaparemmin.kar.fi Hei jäbä, heitä yks fläbä!
yhdessaparemmin.kar.fi Hei jäbä, heitä yks fläbä!
yhdessaparemmin.kar.fi Hei jäbä, heitä yks fläbä!
yhdessaparemmin.kar.fi Hei jäbä, heitä yks fläbä!
yhdessaparemmin.kar.fi Hei jäbä, heitä yks fläbä!
yhdessaparemmin.kar.fi Hei jäbä, heitä yks fläbä!

Seuraa ja tykkää:

One thought on “Hei jäbä, heitä yks fläbä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *