Idealistin killer idea?

Posted on Posted in vaalikampanjointi

Re: VS: Olli – ole selkeä, konkreettinen, älä selitä liikaa, ja voit voittaa – näin minä luulen – killer idea

Hei,

anteeksi vielä.

Olen pitkään jo tuuminut, että ilmaisen rahan jakaminen pitäisi lopettaa tässä maassa. Faijani ei sitä rahojaan halunnut jakaa kenellekään, omaisillekaan, ja arvaa kenestä tuli häntäkin pihimpi. Mutta se ei ole syynä siihen mitä nyt esitän, vaan se, että minusta kunnioitus tulee saada tehdystä työstä. Se, että on syntynyt Suomessa, jossa rahaa saa ruinaamalla, ei ole kunniallinen tapa.

Nyt siis tosi killer idea, jota olen kyllä tuuminut jo vuosikausia, sallinet anteeksi, että kirjoitan nopsaan kieliopin vastaisesti. – Omissa jutuissasi ole tarkkana kirjoitusvirheiden suhteen.

muutetaan systeemiä totaalisesti, s.e. muutetaan arvojamme samalla: kaikesta ns. ilmaisesta rahasta (tuesta) pitää antaa vastiketta.

vastike on työpanos tai muu vastaava.

työ voidaan määritellä vapaasti, esim.

kadunlakaisua / paikkojen siivousta, vartiointia laajassa mielessä (järjestyksen ylläpitoa eri tilaisuuksissa / tilanteissa jne.), vanhusten hoitoa (eri tavoin: pelkästään seuraa, kaupassa käymistä; vaipan laittoa, ruoanlaittoa/lämmitystä), puhelinpäivystystä… IHAN MITÄ VAIN.. ehkä alat ymmärtää mitä ajan takaa. siis sen sijaan, että saat fatasta fyrkkaa sen vuoksi, että pankkitilisi on tyhjänä, joudutkin nyt tekemään jotakin. siis pakkotöitä, mutta työt määritellään laajasti, ikäänkuin palvelus palveluksesta, kun on aikapankeissa jo tapana. säännöt ovat samat kaikille, niin maahanmuuttajille kuin syntyperäisille jne. jos saat lapsilisää, sinun pitää, kun lapsesi on tietyn ikäinen, pitää luentoa muille nuorille aikuisille, mitä on olla / tulla vanhemmaksi jne. tai tehdä jotain muuta. ei liikaa, mutta ei liian vähäänkään. voi tietyissä rajoissa mitä työtä / vastiketta annat, ja työsuorituksissa on erilaiset painotukset (ns. raskaampaa työtä teet vähemmän).

tässä siis yhdistyy yhteisöllisyys, mielekäs tekeminen (voit itse valita), se että voi vaikuttaa toiseen ihmiseen, vastuullisuus toisesta ihmisesta, vastuullisuus omista touhuista (jos et saa sosiaalietuuksia, sinun ei ole pakko tehdä työtä / antaa vastiketta – toki voit tehdä näin kuitenkin), transparenttisuus ja oikeudenmukaisuus (säännöt ovat esillä julkisesti ja kaikille samat) ja oikein tehtynä, tämä systeemi tuo rahaa / säästöä yhteiskuntaan, joka aina tuntuu lamasta kärsivän. ehkä loppuisi se rutina, että nämä ja nämä ihmiset vain hakevat ilmaiset rahat ja syleksivät kattoon.

toki em. vaatii suurta muutosta – mutta, vitsihän on tässä se, että ne jotka saavat näitä etuuksia nyt ”ilmaiseksi”, panevat eniten kampoihin. fiksut heistä ymmärtävät, että tämä on hyvä juttu & lähtevät mukaan, ja loput eivät lähde mukaan. mutta ne jotka eivät sos. etuuksia saa, tukevat tätä juttua + 1-mainitut – tälläisen paketin voisi saada, ainakin jollakin tavalla läpi.

siis. mitä itse esität: työtön saisi tehdä ilman saktioita vapaaehtoistöitä, minä esitänkin, että hänen on PAKKO tehdä, tai muuten tuet loppuvat – tai sitten ainakin vähenevät – laitetaan sitten lievempänä, jos ei totaalipakkona sitten.

”ilmainen” tuki vaatii toki oman määrittelynsä. esim. voidaan ajatella, että opiskelija saa ilmaista opintorahaa, ilman vastiketta, koska hänen opintonsa on tämä vastike. toisaalta tämä ei riitä, sillä toiset opiskelee vaan eikä koskaan valmistu, tai valmistumisen jälkeen opiskelee jotain muuta, tai eivät koskaan tee mitään tuottavaa. no, tämäkin voidaan kiertää, esim. s.e. opiskelijan pitää toimia kurssin assarina, fuksimentorina tms. näitä hommiakin kyllä piisaa vaikka kuinka. joo, otan takaisin, kuten yllä kirjoitin, ihan KAIKKIEN pitää antaa vastiketta mistä hyvänsä saamastaa tuesta, koska muuten tasapuolisuus ja oikeudenmukaisuus ei toteudu.

Vissiin vähän tähän malliin on jotain juttuja ollut sossussa, että hommia pitää tehdä, mutta laajentamalla tätä käsitettä ja tasapuolisesti, olisi tämä minun esitykseni. Sitä kun lähtisit ajamaan, saisit vankat kannattajat ja vankat vastustajat. Heh, kuten eräskin Soini, mutta ehkä vähän eri asialla?

olet vähän myöhässä, jos vaalipv on ens sunnuntai.

pöh. jos tämä maa ei olisi puolueiden perään, niin ehkäpä olisin ollut ehdokkaana sitoutumattomana ajat sitten, ja sanonut piupaut kaikille puoluekoplaukselle ja ajanut itse vain asioita asioina idealistina.

itse en tajua sitä, miten kansa rupeaa ehdokkaaksi kovin kepein pohjaduunein (siis yleensä), us. esim. sillä verukkeella, että on julkkis – ja naurettavintahan on se, että nämä juuri valitaan. kansa valitsee tutut kasvot, siis pintaliitäjän, eikä ihmistä hänen kykyjensä mukaan.  ts. kansanedustajan homma ei olekaan kunniakysymys (on kunnia saada tehdä päätöksiä ja kantaa vastuuta muiden puolesta on siis menneen ajan ajatellumallia(ni)), vaan pskaduuni, johon jotkut raukat joutuvat, kansan silmätikuiksi.

noh,

kaikkea hyvää vaan sinnepäin, ja tsemppiä, kuten sanotaan,

klaus a j riederer, TkT

 

Seuraa ja tykkää:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *