Arvoisa kansanedustajaehdokas, älä selitä!

Posted on Posted in vaalikampanjointi

Re: Olli – ole selkeä, konkreettinen, älä selitä liikaa, ja voit voittaa – näin minä luulen

Hei Olli,

kiitos vastauksestasi. Olin varma, etten sitä saisi, tämä oli kovin positiivista. 🙂

Lähestyt jo ongelman ratkaisua paremmin kuin aiemmin, mutta älä vieläkään kaartele.

Älä selitä, mitä meillä tehdään, mitä muualla tehdään. Älä takerru numeroihin, tilastoihin. Jätä niiden painoarvo vähemmälle – esitä ensin jämpti ratkaisusi, ja mahdollisimman vähällä epäkohta. Jos asiat, mihin esität ratkaisuja, ovat kovin selkeitä ja tärkeitä, ne ovat itsessään selittäviä. Jos ne eivät ole tärkeitä, ei ne kansaa kiinnostaa muutenkaan.

VAAN kerro sinä, mitä sinä teet (jos sinut valitaan).

Väännän rautalangasta, anteeksi:

Esim. tähän malliin.

Jos minut Olli valitaan eduskuntaan, teen kaikkeni, ajaakseni seuraavia asioita:

– työttömyystukea muutetaan, s.e. työtön saada tehdä vapaaehtoistöitä, ilman että se pienentää hänen tukiensa suuruutta.

– mielenterveyteen ohjataan lisää rahaa, jotta masentunut saa tarvitsemansa hoidon, oli hän sitten vanha tai nuori, mies tai nainen…

Ja jos ehdotat, että toimintasi mitä vaadit tehtävän, tarvitsee (lisä)rahaa, pitää sinun myös pystyä esittämään, mistä tämä raha otetaan. Sitä kun ei tule tyhjästä eikä kasva puissa. Voit tottakai esittää, että antamalla ennakoivaa hoitoa, säästyy rahaa jatkossa kun ei olla jo liian pahassa tilanteessa, ja tätä kautta toimintamallisi ovat itse asiassa säästötoimenpiteitä – kunhan sinulla on tarvittaessa esittää faktoja; mutulla ja tuulesta temmatuilla tavoilla et voi näitä asioita esittää. Jos esim. työttömyystukea muutetaan, niin sitten se ei välttämättä maksa mitään – mikäli tuen saaja on silti työmarkkinoiden käyttävissä (mikä on perusedellytys) jne. – Jos tämä ei maksa mitään, se on win-win juttu, ja siinä sinun ei tarvitse keksiä mistä lisärahaa.

Konkreettista juttua, joka perustuu faktoihin, järkeviä juttuja, näitä kun esittäisit. Näihin kun panostaisit, olisit aivan eri tekijä, kuin jotkut perussuomalaiset jotka paasaavat kaikkea mahdotonta, mutta niin kovaa, että tyhmä kansa kuuntelee, ja itkee sitten 4 v. päästä, kun taas mentiin metsään ja taas meitä huijattiin. Jos esittämäsi jutut olisivat fiksuja ja toteuttavissa, voitaisiin ne myös toteuttaa, ja jos ne toteuttaisiin, jäisit sitten historiankirjoihin muistiin miehenä, joka sai aikaan muutosta. Et siitä huolimatta välttämättä tulisi uudelleen valituksi, mutta eikös sinulle tärkeintä ole, että sinua lähelle oleviin ongelmiin saadaan aikaan ratkaisu, ei se, että sinä olet loppuikäsi eduskunnassa? 🙂

Kiitos ja onnea matkaan.

klaus a j riederer, TkT

Seuraa ja tykkää:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *