KAR logo

harmaapalkki


English

KAR Audio

Kuvavalmistus

Skannaus

Graafinen työ

Profilointi

Valokuvaus

REFERENSSIT

Klaus A J Riederer
valokuvataide / FINE ART


Yhteystiedot

Kauppaehdot


Valokuvaus


Häävalokuvaus

Potrettivalokuvaus

Tapahtumavalokuvaus

Kuvaus suurformaatissa

Freelancer valokuvaus - toimeksiannosta

Todellinen intohimoni valokuvaus. Unelmoin kuvieni julkaisemisesta National Geographicissa. Tai noh, olisiko mieluisempaa saada myytyä omaa taidetta jossain kovatasoisessa galleriassa? Mene ja tiedä. Molempi parempi. :)

En muista milloin otin ensimmäisen valokuvan, joskus peruskoulun ala-asteella. "Kuvakärpänen" minua puri ensi kerran Pori Jazzeilla 1990, ja siellä olenkin kuvannut jo kymmenen vuoden ajan. Vapaana ammattilaiskuvaajana olen toiminut v. 1996 lähtien pääosin itseoppineena ja oppia saaneena mm. TKK:lla. Samoista ajoista lähtien olen toiminut taidevalokuvaajana, ja pitänyt jokusen kymmentä taidenäyttelyä.

Olen klassisen koulukunnan valokuvaaja, ja sisällön lisäksi minulle on tärkeää tekninen laatu - valmistan itse kaikki näyttelyvedokseni ja teen tätä myös palveluna muille. Aikaisemmin minulle oli tärkeintä kuvan "totuus", mutta nyt digitaalisen kuvavalmistuksen houkuttelema rankempi kuvamanipulaatio nostaa kuvan viestin yhä merkityksellisemmäksi. Silti, ratkaiseva hetki ja kuvan luonnollisuus on minulle yhä läheisempää kuin täysin lavastettujen kokonaisuuksien rakentaminen.

Sitten 1996 olen valokuvannut viidessä maanosassa yli 40 maassa ajankohtaisia tapahtumia ja ilmiöitä, luontoa, rakennettua kulttuuria, julkkiksia ja tavallisia ihmisiä iloineen ja suruineen ja heidän suhdettaan elinympäristöönsä. Olen tehnyt keikkakuvausta eri lehdille ja kuvannut lukuisia messuja, konferensseja, häitä ja muita tilaisuuksia niin pyynnöstä kuin pyytämättäkin.

(Malta hetkinen niin saan laitettua näille sivuille näytevalokuviakin.. suuresta joukosta valitseminen vie aikansa.. tai jos haluat, ota yhteyttä ja niin laitan sämppeleitä jos et muuten usko minuun ja kykyihini. :))


Noh, nyt olen sitten minäkin digiä tosissani kuvaava. Alle 1.5 vuodessa ruutuja on palanut (25000 eli) puolet siitä mitä filmille meni reilussa kymmenessä vuodessa. Kuvia on tullut otettua.. aina vain enemmän. Huomaan, että ehkäpä kuvaustyylinikin on hieman muuttumassa, tai ainakin laajentumassa. Juuri kun kuvittelin saaneeni tarpeekseni taiteen tekemisestä, avautui minulle tilaisuus osallistua kunnianarvoisan valokuvaajan, Arno Rafael Minkkisen, “3 to 7” –valokuvaustyöpajaan Kotkassa 3. – 7. 8. 2009. Arnon avainkysymys “Are you teachable?” kaikuu mielessäni, kun ajattelen miten paljon joudun luopumaan aikaansaannoksistani päästäkseni matkallani eteenpäin. Näistä asioista lisää valokuva- ja äänitaidenäyttelyssäni, Alaston totuus.